Lyžování

29.12.2011 20:58

Hned v neděli 25.12.2011 po nadělování od Ježíška, dědy Mráze a Santa Klause (pardon Clause - ten druhý nenaděluje...) jsem vyrazil na hory.

Domluvil jsem se opět s majitelkou penzionu na Benecku, že má volný jednolůžák až do 29.12.

Ráno jsem vyrazil s lyžema, oblečením a pár drobnostma. Nemá cenu tahat zbytečnosti. Sbaleno jsem měl za půl hodiny, nejvíc práce mi dalo vzpomenout si, kde ty krámy mám. Za 2 hodiny jsem tam dojel a zaparkoval. Paní přišla a chtěla, abych zatím přeparkoval, že tam dojede traktor a odfrézuje sníh.

Samozřejmě, že jsem se zapích do měkkého sněhu a trvalo půl hodiny, než jsem se s pomocí lopaty vyhrabal.

Po převléknutí jsem šel na sjezdovku - 200 m. Permanentka stála 450,- a samozřejmě jsem opět zapoměl roller na permici v autě. Takže jsem si koupil další, už třetí.

První  tři jízdy v sezóně jsou vždy hrozné. Vypadá to, že mi upadnou nohy. Takže jdu po té třetí vždy do hospody na pivo. Pak už to jakž takž šlo.

Ve čtyři jsem to zabalil - sice rozsvítili a mohlo se jezdit do 17 h, ale první den to bohatě stačí.

Večer také jezdí, ale já jsem normální a jdu do hospůdky na gáblík a točené. Dal jsem si pečenou kachnu, další den biftek a třetí den při návratu roštěnou.

Druhý den byla mlha a slabě mrholilo. Těch proklamovaných 30 cm bylo leda pod sněhovým dělem, v ploše bylo s bídou 10 cm. Odpoledne asi už jen 5 cm jak to omoklo a bylo +3°C.

V úterý, třetí den, to bylo ještě o chlup horší. Větší mlha, +4°C a stále mrholilo, takže se objevila spousta fleků hlíny. K tomu mokrá záda a zadek od sedačky. Takže jsem se to rozhodl před čtvrtou zabalit a odjet domů.

Ve středu jsem trochu odpočíval, večer chvíli úřadoval na OÚ a jinak nic nedělal.

Doufám, že si ještě zalyžuju, bylo to slabý.

Novinky

Zloději

04.09.2010 22:31
V sobotu v noci mi ukradli z auta (služebního )  doklady a nějaké drobnosti. V pátek už mě zase vykradli - přes den!!!, přijel jsem večer a okno rozbité na verandě, ale někdo je vyplašil, tak měli připravené věci ve sklepě u okýnka a na verandě, jeden obraz venku, madonnu, starý ...

Dovolená na kole č. 2

22.08.2010 08:44
Včera jsem se vrátil z letošní druhé dovolené, opět na kole. Byl jsem opět  ve Francii, tentokrát Bretaň a Normandie. Koukali jsme na staré šutry (menhiry, dolmeny) a na hromady betonu (válečné bunkry).   Vloni jsem měl jen jednu na 3 (slovy tři) dny - pátek až neděle ve Švýcarsku, podél...

Ryby

06.07.2010 08:56
Včera jsem byl u kamaráda pro nějaké ryby. Už jsem měl od podzimku bělice z velkého rybníka, potom jsem dostal od kamaráda pár kapříků a nějakého lína a teď jsem chtěl zase doplnit osazenstvo o další druhy. Chytali jsme do čeřenu kapry. Přestože jsou u něj přemnožené, přeci jen to šlo špatně - měli...

Úraz

03.07.2010 15:00
  V pátek 25.6.  jsem upadl v práci na beton a tak mě odvezla sanitka na František, kde mi narychlo sešili xicht. Pak mě převezli na Karlovo náměstí, kde se specializují na obličej. V neděli mi ránu zase rozřízli, opravili puzzle - kosti byly nad okem promáčknuté dovnitř a rozlámané, dali...

Dovolená na kole

30.05.2010 08:39
Včera jsem se vrátil z Francie - Provance. Jeli jsme s partou kamarádů, projet se přes nějaké ty hory, když už v naší republice máme jen vyšší kopce. Objeli jsme si mimo jiné kaňon Verdon z obou stran.
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12